.

TALÁLJÁTOK MEG A LEGJOBB PROGRAMOT!

TALÁLJÁTOK MEG A LEGJOBB PROGRAMOT!

PROGRAMOK LEÁNYFALUN

PROGRAMOK LEÁNYFALUN

Ha a Leányvirág Vendégházban töltötök egy hétvégét, vagy pár napot, soha nem fogtok unatkozni. Összeállítottunk Nektek egy gazdag programlistát a környék rendezvényeiből. Találjátok meg a legjobb programot!

A képekre kattintva eljuttok a kapcsolódó honlapokra. 

RICHTER PINCE

Itt nemcsak borozgatni lehet! Képzőművészeti vagy fotó kiállítást is lehet itt megnézni, vagy különböző ünnepi programokon lehet részt venni. A programok látogatása ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a Richter Pince honlapján. Az éppen aktuális programot a Richter Pince holnapján olvashatod. Az alaprogram természetesen a borkóstolás, illetve folyó borok elvitelre történő megvétele.6 féle folyóborból, és 14 féle palackozott borból lehet választani.

PROGRAMOK SZENTENDRÉN

PROGRAMOK SZENTENDRÉN

PROGRAMOK SZENTENDRÉN

VINCZEMILL MŰHELY GALÉRIA

Vincze László papíripari mérnök 1986-ban papírmerítõ mûhelyt alapított Szentendrén a lakóhelyén, késõbb szülõfalujában, a mátraaljai Fedémesen. 2000 éves technológiával készülnek papírok restaurátoroknak, protokoll célokra és mûvészeti felhasználásra 36 esztendeje. A vállalkozót barátja, Kányádi Sándor papírmolnárnak nevezte el. Vincze Papírmerítõ Mûhely, Vincze László és Fiai Papírmalom, majd a Vinczemill Műhelygaléria címeken lehetett-lehet találkozni a vállalkozással. A HÍREK oldalunk ír az aktuális kiállításról.

A képek forrása: Vinczemill Műhely Galéria

P'ART MOZI

A képek forrása: P’Art Mozi

A P’Art Mozi 2005-ben civil kezdeményezésre, állami és önkormányzati támogatással jött létre. Szentendre különleges atmoszférájú művészmozija két termes, a nagyterem Bódy Gáborról, a kisterem Várkonyi Zoltánról lett elnevezve. A heti moziműsorhoz kattinstatok ide.

FESZTIVÁLOK SZENTENDRÉN

FESZTIVÁLOK SZENTENDRÉN

TAVASZI FESZTIVÁL

SÖRFESZTIVÁL

Tavaszi Fesztival
A kép forrása: Tavaszif Fesztival facebook

Július elejétől augusztus végéig az öt évtizedes múltra visszatekintő fesztivál időszaka alatt Szentendre utcái, terei, templomai, kertjei és udvarai a nyári hétvégeken színházi előadásoknak, koncerteknek, gyerekprogramoknak adnak otthont. Színházi egyesületek családi előadásai, érdekes könyvbemutatók, zenés estek borkóstolóval, táncoló játékok, felejthetetlen dalválogatások várnak mindenkire ezen a pár napon. Érdemes néhány napot a kikapcsolódás jegyében eltölteni és belekóstolni az esemény különféle műsoraiba.

SÖRFESZTIVÁL

Alighogy befejeződött áprilisban a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, május első hétvégéjén kerül megrendezésre a Szentendrei Sörfesztivál. A két-háromnapos fesztivál gazdag programválasztékában minden korosztály megtalálja a számára érdekeset: számos koncert, könnyűzenei tehetségkutató verseny, utcabál, gyermekprogramok várják a látogatókat. A fesztivál erőssége a gasztronómiai élmény, hiszen a belváros sétálóutcája kézműves sörök színes választékát kínálja.

TEÁTRUM ES NYÁR

PESTISŰZŐ FESZTIVÁL

Július elejétől augusztus végéig az öt évtizedes múltra visszatekintő fesztivál időszaka alatt Szentendre utcái, terei, templomai, kertjei és udvarai a nyári hétvégeken színházi előadásoknak, koncerteknek adnak otthont. A Szentendrei Teátrum négy-öt bemutatót tart, a magyar színházi élet élvonalbeli rendezői és művészei közreműködésével. Emellett a színházi évad legsikeresebb zenés és prózai előadásaiból láthat válogatást a közönség. A színházi előadások mellett jazz, világzenei és komolyzenei koncertek is szerepelnek a kínálatban valamint gyerekprogramok is.

Találjátok meg a legjobb programot!
A kép forrása: Javardh unsplash

PESTISŰZŐ FESZTIVÁL

Találjátok meg a legjobb programot!
A kép forrása : Anna & the Barbies facebook

A Szentendrei Pestisűző Fesztivál egy XVIII. századi városi legendának állít emléket: aSzentendrei Pestisűző Fesztivál egy XVIII. századi városi legendának állít emléket: a Fő téren álló Pestiskeresztet a város gazdag szerb kereskedői állították 1763-ban hálából, hogy a járvány elkerülte a várost. Ma ez egy kortárs művészeti fesztivál, ahol koncertekkel, hajóversennyel a Dunán a Dunán esti fáklyás felvonulás, gasztronómiai vásár, és a fő attrakció egy kortárstánc performance..

SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA

ISTER NAPOK

A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében, augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre megmutatja sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet tölti meg a belvárost. A műfajilag és tematikailag sokszínű kínálatban megtalálhatók koncertek, gyerekprogramok  esti fényfestés, GastroArt, társasjátékozás, az erre az alkalomra készült tárlatok, kiállításmegnyitók, térzenei előadások, a közkedvelt templomdombi közösségi festés és gumikacsa-úsztató verseny.

ISTER NAPOK

Július harmadik hétvégéjén megrendezésre kerülő ingyenes családi rendezvény. A Duna -ókori nevén Ister- Szentendre gyöngyszeme, mely számos vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az idelátogatóknak. A Dunán evezős és sportversenyek, a korzón színpadi programok, táncházak és koncertek sokasága várja a közönséget. Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító dunai zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség.

A kép forrása: ilovedunakanyar

JAZZ ÉS BORFESZTIVÁL

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Szeptember utolsó hétvégéjén várta a Fesztivál Szentendre belvárosában a látogatókat. Neves hazai borászatok, szentendrei kötődésű pincészetek várják a bor szerelmeseit. A rendezvény emellett számos kulturális programmal, színpadon és tematikus sétákkal nyújtott teljes feltöltődést vendégei számára. 

A Múzeumok Őszi Fesztiválja október – november hónapokban kerül megrendezésre. Családi foglalkozásokkal, múzeumpedagógiai órákkal, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, színes programokkal várják a múzeumok egy hónapon keresztül a látogatókat. További információ: itt.

ADVENT

Szentendre történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban, a közel 6 héten át tartó Advent Szentendrén programsorozatra. Adventi vásár, szabad- és beltéri rendezvények, változatos művészeti és kulturális programok és kiállítások várják a látogatókat. A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. Az adventi programsorozat ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.

KARNEVÁL

KARNEVÁL

A farsangi szezon végén, a farsangfarkához igazodva rendezik a télbúcsúztató fesztivált. Szentendre mediterrán jellegének, hangulatának megfelelően a velencei karnevált idéző maskarások, mutatványosok lepik el az utcákat. A Fő téren felállított színpadon két napon át egymást követik a népzenei, világzenei, könnyűzenei produkciók, gyermekkoncertek, sötétedés után farsangi fényfestéssel egybekötve. A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programeleme a fáklyás – álarcos felvonulás, látványos tűzzsonglőr produkcióval párosítva.

A fenti képek saját képek, ha nem akkor feltüntettük a forrást.

Fel akararod fedezni, hogy mit tudsz csinálni a szabadidőben ?